PIC-694

Ryba zapiekana z makaronem II

Ryba zapiekana z makaronem II . 1 kg ryby, 20 dag makaronu włoskiego, 2 łyżki masła, pół szklanki śmietany, nać pietruszki, sól, pieprz 2 cebule, 20 dag pieczarek, 3 łyżki oliwy Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawić, odciąć głowę i płetwy, skrajać filety, pokrajać na kawałki, usunąć ości. Ugotować makaron we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać ciepłą wodą. Wyłożyć na wysmarowany masłem ogniotrwały półmisek. Pieczarki oczyścić, umyć, pokrajać i podsmażyć na oliwie z drobno pokrajanymi cebulami, a nastę...

Więcej »

Napój z mleka slodkiego i malin

Napój z mleka słodkiego i malin . 2 szklanki mleka słodkiego, 2,5 szklanki świeżych, dojrzałych malin, cukier puder do smaku Zagotowane mleko mocno oziębić. Maliny umyć, odsączyć, ewentualnie obrać z szypułek i utrzeć w misce z cukrem pudrem. Wymieszać z mlekiem, ubijając trzepaczką lub w mikserze. Podawać w małych szklaneczkach. Napój ze śmietanki i poziomek 3 szklanki poziomek, 2 szklanki słodkiej śmietanki, 3-4 łyżki cukru pudru Umyte i odsączone poziomki ucierać w misce drewnianym wałkiem, dodając stopniowo cukier i ...

Więcej »

Napój "ulubiony"

Napój ulubiony . 1 szklanka lodów owocowych, 1 szklanka śmietanki, 2 szklanki mleka Oziębione mleko i śmietankę wymieszać z lodami w mikserze lub trzepaczką. Podawać natychmiast po przyrządzeniu. Napój ananasowy 2 szklanki lodów śmietankowych, 1 puszka (2 szklanki) soku ananasowego lub kompotu z ananasów Składniki wymieszać w mikserze. Podawać natychmiast po przyrządzeniu. 2. Napoje mleczne słone Przygotowanie zsiadłego mleka. Mleko zagotować, ostudzić. Dodać tabletki kwasu mlekowego, sprzedawane w sklepach, nabiałowych. Na o...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Kontrolowana próba wczesnego i późnego leczenia zidowudyną w objawowym zakażeniu ludzkim niedoborem odporności ad 8

Śledzie . Wskazówki ogólne - śledzie - ze względu na wysokie wartości odżywcze i smakowe, różnorodne możliwości zastosowania, a także stosunkowo niską cenę - są bardzo popularne w naszej kuchni. Najbardziej znane i najczęściej spożywane są śledzie solone. Utrwalanie śledzi przez zasolenie polega na odwodnieniu ryb, a tym samym na zahamowaniu rozwoju bakterii. Do solenia przeznacza się śledzie dobrej, jakości, świeże, czyste i zawierające odpowiednią ilość tłuszczu, z tuszek chudych otrzymuje się produkt o mniejszej wartości.

Więcej »
751#marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery , #pomysl na kurczak z mozzarellą , #jak zrobić polędwicę wieprzową , #ogórki kiszone do słoika , #kwestia smaku sałatka cezar , #przepis na pierniczki miekkie , #placuszki serniczki , #tarta z malinami kwestia smaku , #sałatka gyros kwestia smaku ,