kwestia smaku bakłażan

Szafranowe naleśniki ze szparagami

Składniki:

  • 2 jajka
  • mleko
  • oliwa
  • sól
  • mąka
  • szafran
  • 2 pęczki szparagów
  • 150 g miękkiego sera maślanego
  • masło
  • 100 ml śmietany 18%
  • natka pietruszki
  • listki majeranku lub bazylii
Jajka ubij, wlej szklankę mleka, pół szklanki wody, 2 łyżki oliwy, posól. Dodaj szklankę mąki, wymieszaj, aż powstanie gładka masa, którą przetrzyj przez sito. Odstaw na 30 minut. Dodaj...

Więcej »

Sledzie w oleju

Śledzie w oleju . 3 śledzie, 2 duże cebule, kwaśne jabłko, 2/3 szklanki oleju, 1/3 łyżeczki cukru Śledzie dobrze wymoczyć, zdjąć skórę, usunąć wnętrzności. Oddzielić filety od ości, pokrajać je na 2-centymetrowe kawałki. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać. śledzie, 5 dag cebuli, 10 dag porów, pół szklanki oliwy, pół cytryny, 2/3 szklanki białego wytrawnego wina, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, imbir, łyżeczka cukru 2-3 śledzie, kilka korniszonów rydzów marynowany...

Więcej »

Budyn z ryby i kalafiora

Budyń z ryby i kalafiora. 25 dag ugotowanej ryby, 1 kalafior 4 jaja, 5 dag masła, 3/4 szklanki tartej bułki, pół pęczka naci pietruszki lub kopru, cukier, sól, pieprz Ugotowaną rybę pokrajać w niewielkie kawałki, oczyszczony kalafior umyć, podzielić na różyczki, głąb pokrajać w kostkę, ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Na wpół miękki kalafior odcedzić, wymieszać z przygotowaną rybą. Żółtka utrzeć z masłem na puszystą masę, białka ubić na pianę (pod koniec u...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Więcej o Cetuximab w raku głowy i szyi

Śledzie zawijane po hambursku . Śledzie wypłukać, namoczyć na 12-20 godz., zależnie od stopnia zasolenia. Po odcedzeniu opłukać, sprawić, odgłowić, zdjąć skórę, odciąć ogony, powtórnie opłukać. Przygotowane śledzie przekrajać wzdłuż, usuwając ości. Każdą połówkę wyrównać, posmarować grubo musztardą, zwinąć, spiąć patyczkiem i układać w słoju, przesypując zielem angielskim i pokruszonymi liśćmi laurowymi. Oprószyć lekko cukrem i zalać oliwą. Przechowywać w...

Więcej »
http://www.logopedawarszawa.biz.pl 751# , #ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla ,