potrawy z brokula

Coctail mleczno-cytrynowy

Coctail mleczno-cytrynowy . 2,5 szklanki przegotowanego zimnego, mleka, 4 żółtka, 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej, 2 cytryny, 15 dkg cukru pudru Umyte i obrane ze skórki cytryny pokrajać na ćwiartki. Włożyć do miksera, dodać utartą skórkę cytrynową, cukier puder, mleko i żółtka. Włączyć mikser na 20-30 sek. Podawać w małych szklaneczkach, z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. Cocktail cytrynowo mleczny 3 szklanki zimnego gotowanego mleka, 1,5 cytryn...

Więcej »

Najwięcej używaną metodą oznaczenia rezerwy alkalicznej jest metoda van Slykea

Najwięcej używaną metodą oznaczenia rezerwy alkalicznej jest metoda van Slykea. Głównym typem kwasicy niegazowej jest ketosis. Jest ona wynikiem gromadzenia się kwasu aceto-octowego i beta-oksymasłowego w płynach i tkankach ustroju. Występuje ona w cukrzycy, podczas głodu i w innych warunkach, które powodują nienormalne zużytkowanie węglowodanów, zwłaszcza dzieci są podatne na tę postać kwasicy. Ketosis obserwuje się też podczas uśpienia i po nim, także po ...

Więcej »

Polędwiczki w cieście

Składniki na 4 porcje: 1 polędwiczka wieprzowa 3 ząbki czosnku szklanka mąki pół szklanki mleka jajko olej przyprawy: sól, pieprz świeże zioła   Polędwiczkę umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w grube plastry. Każdy rozklep delikatnie dłonią. Marynata: przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku rozetrzyj w miseczce ze szczyptą soli, 4 łyżkami oleju oraz pieprzem. Posmaruj kotleciki i odłóż na 30 minut. Mąkę zmiksu...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Próba Zimnickiego obciążająca nerki

Natomiast dodanie masła do chleba znacznie zwiększa stopień sytności. Ziemniaki mają mniej więcej tę samą wartość sycącą, co chleb. Ziemniaki i chleb z mięsem mają dość dużą wartość sycącą; mięso z chlebem lub ziemniakami syci lepiej niż mięso z sałatą, szpinakiem lub szparagami. Masło i oliwa opóźniają opróżnianie się żołądka i zwiększają wartość sycącą, przez dodanie oliwy zwiększamy np. sytność sałaty. Cukier ma wielki wpływ na u...

Więcej »
http://www.patomorfologia.com.pl 751#ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery ,