marynaty do mięsa na grilla

Przysmak gospodarski

Składniki na 4 porcje: 40 dag ugotowanych ziemniaków cebula 10 dag wędzonego boczku 8 rzodkiewek koperek 2 ząbki czosnku majonez i jogurt cytryna przyprawy: sól, pieprz   Ziemniaki pokrój na kawałki. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Koperek opłucz i posiekaj. Cebulę obierz, drobno pokrój, przełóż na sitko, przelej wrzątkiem i osącz. Sos do sałatki: 4 łyżki majonezu wymieszaj z 4 łyżkami jogurtu oraz obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku przyprawami i łyżką soku z cytryny. W salaterce wymieszaj ziemniaki z rzodkiewkami, koperkiem i ce...

Więcej »

Sledzie zawijane z kapusta

Śledzie zawijane z kapustą . Umyte i wymoczone śledzie opłukać, sprawić, zdjąć skórę, odciąć głowę i ogon. Skrajać filety, usunąć ości. Obraną cebulę opłukać i drobno posiekać razem z kapustą, wymieszać z łyżką oliwy, doprawić do smaku cukrem i pieprzem. Przygotowaną kapustę nakładać równomiernie na połówki śledzi. Zwijać w ruloniki. Każdy spiąć ścisło patyczkiem. Ułożyć jeden obok drugiego w słoju i zalać oliwą. Podawać następnego dnia z pieczywem i sałatką. W chłodnym pomieszczeniu lub w lodówce można przechowywać śledzie przez kilka dni. [patrz też: pizza z nowolipek,...

Więcej »

Grupe napojów mlecznych mozna podzielic na dwa zasadnicze rodzaje

Grupę napojów mlecznych można podzielić na dwa zasadnicze rodzaje. 1. Mleczne napoje słodkie 2. Mleczne napoje słone - orzeźwiające. Surowcem do napojów słodkich jest najczęściej mleko świeże, słodkie, chociaż niejednokrotnie do tego celu wykorzystuje się mleko zsiadłe, jogurt, kefir lub maślankę. Napoje słone przygotowuje się zwykle z mleka zsiadłego, jogurtu, kefiru, serwatki i maślanki. Dodatkami podnoszącymi kaloryczność i wartość odżywczą są: śmietanka, cukier, jaja, owoce, warzywa. 1. Napoje mleczne słodkie Cocktail truskawkowy 60 dkg dojrzałych truskawek, 2 szklanki słodkiej 10-procento...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Migotanie przedsionków u pacjentów z udarem kryptogennym AD 7

Kapusta nadziewana rybą . Luźną główkę kapusty opłukać, lekko rozchylić liście i obgotować we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić. Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć, pokrajać i udusić w rondlu z drobno posiekaną cebulą, z dodatkiem tłuszczu. Usmażoną rybę posiekać lub zemleć w maszynce, wymieszać z uduszonymi pieczarkami, jajem, nacią pietruszki i tartą bułką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomiędzy liście wystudzonej kapusty, poczynając od środka, nakładać nadzienie. Napełnioną główkę obwiązać sznurkiem, a następnie ugotować na parze w rondlu z wkładką perforowaną lub udu...

Więcej »
http://www.lekarzewarszawa.com.pl 751# , #ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla ,