prosty placek ze śliwkami i kruszonką

Tarta z dynią

Składniki na 12 porcji:

  • 250 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 125 g masła
  • 3 jajka
  • mleko
  • oliwa
  • 1 dynia o wadze 500 g
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 1 laska wanilii
Ciasto przygotowujemy ręcznie lub w malakserze. Mąkę i cukier puder przesiewamy do miski. Opuszkami palców wcieramy w nie pokrojone w kostkę masło, aż powstaną okruchy. Dodajemy 1 jajko i odrobinę mleka. Wyrabiamy ciasto, formujemy kulę. Mąką posypujemy czysty blat oraz ciasto. Ciasto spłaszczamy, tworząc gruby okrągły placek. Oprószamy ciasto mąką, ...

Więcej »

O wartosci uzytkowej sledzi decyduje przede wszystkim zawartosc tluszczu i umiesnienie tuszek

O wartości użytkowej śledzi decyduje przede wszystkim zawartość tłuszczu i umięśnienie tuszek. Pod tym względem można wyodrębnić śledzie zwykłe, słabo umięśnione, chude, o zawartości tłuszczu poniżej 12%, oraz śledzie tłuste, a w tym tzw. uliki - drobne, umięśnione, o zawartości tłuszczu 12-24% i śledzie pełne, również drobne, umięśnione, o dobrze rozwiniętej ikrze, mleczu i o zawartości 20% tłuszczu. Śledzie dobrej, jakości cechuje czysta łuska, nieuszkodzona skóra, naturalne zabarwienie, ścisła elastyczna konsystencja mięsa, jasna barwa, mięso mocno związane z ośćmi i skórą oraz charak...

Więcej »

Salatka turecka z ryby

Sałatka turecka z ryby . Ziemniaki ugotować, pokrajać w wąskie paski, umyte jabłka drobno posiekać skrapiając sokiem z cytryny. Ugotowaną, oczyszczoną z ości rybę pokrajać w kostkę. Umyte rodzynki przebrać, migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać i pokrajać w piórka, orzechy drobno posiekać. Majonez wymieszać z winem i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku solą i cukrem. Przygotowane składniki wymieszać z sosem. Wyłożyć na półmisek, udekorować. Podawać z pieczywem. Sałatka z ryby z fasolą Umyte jabłko i cebulę drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i cukrem, wymies...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Architektura i nowoczesne budownictwo - Studio-X NYC rozpoczyna X-Cities 1: Tworzenie inteligentnego rozwiązania

Składniki na 6 porcji: 1 marchew 1 pietruszka pół pora olej śmietana 22% bułka tarta 50 dag pieczarek 1,5 l bulionu przyprawy: liść laurowy, sól, pieprz 25 dag mielonej łopatki jajko 2 gałązki natki pietruszki   Marchew i pietruszkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o mały oczkach. Pora umyj i pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć warzywa i przesmaż. Pieczarki obierz, umyj i pokrój w plasterki. Dodaj do warzyw i smaż jeszcze przez chwilę. Warzywa przełóż do garnka, zalej bulionem, dodaj liść laurowy i gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Mię...

Więcej »
http://www.e-medycynaizdrowie.com.pl 751#ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery ,