przepis boże narodzenie

Tarta z dynią

Składniki na 12 porcji:

  • 250 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 125 g masła
  • 3 jajka
  • mleko
  • oliwa
  • 1 dynia o wadze 500 g
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 1 laska wanilii
Ciasto przygotowujemy ręcznie lub w malakserze. Mąkę i cukier puder przesiewamy do miski. Opuszkami palców wcieramy w nie pokrojone w kostkę masło, aż powstaną okruchy. Dodajemy 1 jajko i odrobinę mleka. Wyrabiamy ciasto, formujemy kulę. Mąką posypujemy czysty blat...

Więcej »

Sledzie a la minogi

Śledzie a la minogi . Na potrawę nadają się śledzie małe, które należy wypłukać, wymoczyć w wodzie ok. 10 godz., sprawić, zdjąć skórę, skrajać filety i usunąć ości. Następnie ściąć filety tak, aby swoim kształtem przypominały minogi. Oprószyć delikatnie mąką i usmażyć na oliwie. Po ostudzeniu ułożyć w słoju, przesypując korzeniami i drobno posiekanym czosnkiem. Zalać śledzie pozostałą oliwą wymieszaną z sokiem z cytryn i osłodzoną. Podać na półmisku układając długie minogi, jeden o...

Więcej »

Sledzie

Śledzie . Wskazówki ogólne - śledzie - ze względu na wysokie wartości odżywcze i smakowe, różnorodne możliwości zastosowania, a także stosunkowo niską cenę - są bardzo popularne w naszej kuchni. Najbardziej znane i najczęściej spożywane są śledzie solone. Utrwalanie śledzi przez zasolenie polega na odwodnieniu ryb, a tym samym na zahamowaniu rozwoju bakterii. Do solenia przeznacza się śledzie dobrej, jakości, świeże, czyste i zawierające odpowiednią ilość tłuszczu, z tuszek chudych otrzymuje się produkt o mniej...

Więcej »

Zobacz też:

pizza bez drożdży kwestia smaku spondylus szczecin pizza po byku sałatka gyros kwestia smaku pizza u rudika ryba w papilotach pizza na wypasie ursus w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz czubryca czerwona zastosowanie śledzie po japońsku sorbinian potasu rakotwórczy sok jelitowy zupa wielowarzywna pizza z nowolipek topielce ciasto ryba z rodziny dorszowatych pizza od łysego kraków pizza kwestia smaku pizza na nowolipkach kantor grzechotki jaja na obiad pizza u dziada pizza po zbóju

Finansowanie Absolwent edukacji medycznej - ciśnienie montażu dla reform ad

Składniki na 4 porcje: po 2 papryki czerwone, żółte i zielone 2 duże pomidory lub kilkanaście pomidorków koktajlowych sałata ocet 3 ząbki czosnku olej przyprawy: sól, pieprz miód   Papryki umyj, osusz ręcznikiem papierowym i ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Wstaw do piekarnika i opiekaj 12 minut w temp. 180 st. Pomidory sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Pomidorki koktajlowe wystarczy umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Opłucz kilka li...

Więcej »
http://www.prywatne-leczenie.com.pl 751#ciasto cytrynowiec bez pieczenia , #propozycja na kolację , #tort makowy kwestia smaku , #zupa z boczniaka , #gruszki w occie bez pasteryzacji , #danie z polędwicą wieprzową , #fit śniadanie na słodko , #kwestia smaku bakłażan , #marynaty do mięsa na grilla , #kwestia smaku burgery ,