Nalesniki z ryba

Naleśniki z rybą . Z ugotowanej lub usmażonej ryby wybrać ości, mięso drobno posiekać lub zemleć w maszynce. Cebulę obrać, opłukać i bardzo drobno posiekać, a następnie udusić z dodatkiem tłuszczu. Wymieszać cebulę z masą rybną, dodać żółtko, posiekaną pietruszkę i w przypadku ryby chudej – śmietanę. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem. W garnku zmieszać mąkę z jajem, mlekiem, cukrem i szczyptą soli. Ubić ciasto na jednolitą masę trzepaczką ręczną lub elektrycznym mikserem. Smażyć naleśniki wlewając ciasto łyżką wazową na gorącą patelnię posmarowaną nadzianym na widelec kawałkiem słoniny, nadmiar ciasta zlać z powrotem do garnka. Po obsmażeniu jednej strony naleśnika przewrócić go szybkim ruchem patelni na drugą stronę. Naleśniki układać na desce jeden na drugim, smarować przygotowaną masą rybną, zwijać w ruloniki i smażyć na tłuszczu z obu stron można także ułożyć je na brytfannie lub półmisku, posm arować masłem i zrumienić w nagrzanym piekarniku. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym i z surówkami lub sałatkami z warzyw. [więcej w: zupa fasolowa od kiedy dla dziecka, ryba z ikrą kołobrzeg, pizzeria ekler ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pizzeria ekler ryba z ikrą kołobrzeg zupa fasolowa od kiedy dla dziecka