Napój z mleka i truskawek I

Napój z mleka i truskawek I . 1,5 szklanki mleka, 75 dkg truskawek, 1 szklanka słodkiej śmietanki, cukier puder do smaku. Mleko zagotować, ostudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Umyte i oczyszczone truskawki rozgnieść, przetrzeć przez gęste Sito. Przecier z truskawek wymieszać z zimnym mlekiem i ubitą śmietanką. Przyrządzać bezpośrednio przed podaniem. Podawać napój mocno oziębiony lub z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. Napój z mleka i truskawek II 2,5 szklanki słodkiego mleka, 75 dkg truskawek, 4 łyżki cukru Mleko zagotować z cukrem, oziębić. Truskawki umyć, odsączyć, usunąć szypułki przetrzeć przez gęste sito. Do przecieru wlewać powoli mleko, stale mieszając, aby się nie zważyło. Najlepiej przygotować napój w mikserze, do którego wkłada się wszystkie składniki jednocześnie i włącza mikser na 30 sek. Napój z mleka i czarnych jagód 75 dkg czarnych jagód, 2,5 szklanki mleka, cukier do smaku Mleko zagotować i dobrze oziębić. Ja gody umyć, odsączyć, włożyć do miksera, dodać mleko i 3 łyżki cukru. Włączyć mikser na 20-30 sek. Przed podaniem rozlać do szklaneczek i podawać z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. [hasła pokrewne: Fotografia kulinarna, restauracja olsztyn, restauracja zamość ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)