Napój z serwatki

Napój z serwatki . 2 szklanki serwatki, 1 szklanka śmietany, 1 szklanka soku pomidorowego, 2 łyżki siekanej zieleniny, sól i cukier do smaku Oziębić wszystkie składniki, wymieszać trzepaczką lub w mikserze, wzbogacić dodatkiem zieleniny, doprawić solą i cukrem do smaku. Podawać w szklankach, wkładając do każdej po kawałku lodu konsumpcyjnego. Napój z serwatki naturalny 3,5 szklanki serwatki, pół szklanki soku z kiszonych ogórków, sól i cukier do smaku Przyrządzony w mikserze napój podawać z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. Napój warzywny z serwatką 2 szklanki serwatki, 1 szklanka intensywnego wywaru przyrządzonego z 0,5 kg warzyw mieszanych, pół szklanki soku z kiszonej kapusty, pół szklanki śmietany, sól i cukier do smaku Ugotowany wywar ostudzić, wymieszać z serwatką, śmietaną i sokiem z kapusty, doprawić do smaku. Podawać w szklankach po oziębieniu. [przypisy: aminy biogenne w żywności, zeaksantyna występowanie, pizza bez drożdży kwestia smaku ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: aminy biogenne w żywności pizza bez drożdży kwestia smaku zeaksantyna występowanie