Papryka nadziewana ryba

Papryka nadziewana rybą . 8 strąków papryki, pół szklanki ryżu, 30 dag usmażonej ryby, 15 dag cebuli, 10 dag tłuszczu, jajo, 3 łyżki pasty pomidorowej, 1,5 szklanki rosołu, 1,5 łyżki mąki, pół pęczka naci pietruszki, ząbek czosnku, sól, pieprz, rozmaryn, estragon, cukier Usmażoną rybę posiekać i wymieszać z ugotowanym na sypko ryżem. Dodać obraną cebulę, drobno pokrajaną i uduszoną z połową tłuszczu. Farsz wymieszać z jajem i posiekaną pietruszką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Strąki papryki umyć, wykroić gniazda nasienne, napełnić nadzieniem rybnym i ułożyć w płaskim szerokim rondlu. Podlać rosołem, przyprawić estragonem i rozmarynem, udusić pod przykryciem. Gdy strąki zmiękną, zagęścić sos mąką rozprowadzoną zimną wodą i dodać pastę pomidorową. Zagotować przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami z wody i surówkami. [przypisy: Pizza zamość, plomby producent, Fotografia kulinarna ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)