Pasta z pulpetami

Składniki na 4 porcje:

2 cebule

40 dag mięsa mielonego drobiowego lub wołowego

jajko

bułka tartka

olej

opakowanie makaronu wstążki

2 ząbki czosnku

puszka pomidorów bez skórki

przyprawy: sól, pieprz, cukier, zioła prowansalskie

świeża bazylia

 

Obierz 1 cebulę, drobno posiekaj i wsyp do miski z mięsem. Wbij jajko, dosyp 2 łyżki bułki tartej, dodaj 2 łyżki zimnej wody, szczyptę ziół prowansalskich oraz sól i pieprz do smaku.

Wszystkie składniki wymieszaj i wyrób na gładką masę. Formuj z niej kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Przygotowane kuleczki wrzucaj na rozgrzany na patelni olej i smaż na złoty kolor.

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. W rondelku rozgrzej olej i zeszklij drugą posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj posiekane pomidory wraz z zalewą, zagotuj.

Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i ziołami prowansalskimi. Gotuj, aż lekko zgęstnieje. Włóż do niego pulpeciki i podgrzej. Makaron rozłóż na talerze, polej sosem z pulpecików i ozdób bazyią.

[podobne: magnesy neodymowe, Fototapety do kuchni, fototapeta do kuchni]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: fototapeta do kuchni Fototapety do kuchni magnesy neodymowe