Pomidory nadziewane ryba

Pomidory nadziewane rybą . 1-1,25 kg pomidorów (8 sztuk równej wielkości) 40 dag ugotowanej ryby, 2 łyżki posiekanej naci pietruszki i kopru, sól, pieprz, 3/4 szklanki śmietany, łyżka tłuszczu Rybę drobno posiekać, oddzielając ości, wymieszać z posiekaną nacią pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory umyć, skroić wierzchy, wydrążyć, a następnie napełnić nadzieniem z ryby Przykryć skrajanymi wierzchami ułożyć na wysmarowanym tłuszczem ogniotrwałym półmisku, wstawić do nagrzanego piekarnika. Można również zapiec w prodiżu. Przetrzeć przez sito wydrążony miąższ z pomidorów, wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zapieczone pomidory udekorować listkami pietruszki. Podawać z ziemniakami puree i zieloną sałatą, osobno w sosjerce zimny sos śmietanowo-pomidorowy. [przypisy: blog o gotowaniu i kuchniach, cyklinowanie warszawa, restauracja olsztyn ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)