Rolmopsy II

Rolmopsy II . Śledzie umyć i wymoczyć w mleku przez 12 godz., następnie opłukać, sprawić, odciąć głowy i ogony. Przekrajać każdy wzdłuż, skrajać filety razem ze skórą, oddzielić ości. Jedną obraną i opłukaną cebulę drobno posiekać razem z korniszonami i grzybkami, wymieszać z musztardą, lekko doprawić szczyptą cukru. Połówki śledzi równomiernie posmarować przygotowaną masą, zwinąć w ruloniki i spiąć każdy patyczkiem. Przygotowane rolmopsy ułożyć w słoju, przesypać korzeniami wymieszanymi z posiekaną pozostałą cebulą i zalać sokiem wyciśniętym z cytryn, który można zastąpić octem winnym, zagotowanym z korzeniami i ostudzonym. Rolmopsy podaje się po 2-3 dniach z pieczywem i sałatką jarzynową. Przechowywać w lodówce. 2-3 śledzie, cebula, 2 jabłka, pół łyżki ziaren gorczycy, 2-3 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu, pół szklanki octu winnego, pół szklanki oliwy, 2-3 śledzie, 2 cebule, łyżki kwaszonej kapusty, 10 dag oliwy, pieprz, cukier 2-3 śledzie, 2 łyżki pasty pomidorowej, łyżka musztardy, cukier, pół pęczka naci pietruszki, pół szklanki oliwy, kilka liści laurowych [więcej w: restauracja katowice, restauracja na wesele warszawa, olejek bhringraj ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: olejek bhringraj restauracja katowice restauracja na wesele warszawa