Rosół po włosku

Składniki na 5 porcji:

cebula

3 ząbki czosnku

masło

1,5 l wywaru mięsnego

2 marchewki

5 dag parmezanu

przyprawy: sól, pieprz

2 pomidory

świeża bazylia

pół opakowania tortellini z szynką (mogą być też z suszonymi pomidorami lub ricottą)

 

Obraną cebulę drobno poszatkuj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. W rondlu rozgrzej masło. Wrzuć cebulę z czosnkiem, zeszklij. Przesmażoną cebulę z czosnkiem zalej wywarem i doprowadź do wrzenia.

Marchew obierz, umyj i pokrój w plasterki. Włóż do wywaru i gotuj ok. 25 minut.

Parmezan zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Kilka listków bazylii umyj i posiekaj.

W drugim garnku zagotuj tortellini zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Zupę dopraw przyprawami, rozlej do miseczek. Każda porcję posyp pomidorami, bazylią i parmezanem. Podawaj z dodatkiem tortellini.

[hasła pokrewne: argol, hericium, usg ciąży Warszawa ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: argol hericium usg ciąży Warszawa