Ryba zapiekana z makaronem II

Ryba zapiekana z makaronem II . 1 kg ryby, 20 dag makaronu włoskiego, 2 łyżki masła, pół szklanki śmietany, nać pietruszki, sól, pieprz 2 cebule, 20 dag pieczarek, 3 łyżki oliwy Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawić, odciąć głowę i płetwy, skrajać filety, pokrajać na kawałki, usunąć ości. Ugotować makaron we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać ciepłą wodą. Wyłożyć na wysmarowany masłem ogniotrwały półmisek. Pieczarki oczyścić, umyć, pokrajać i podsmażyć na oliwie z drobno pokrajanymi cebulami, a następnie poddusić z łyżką masła. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na makaron równomiernie rozłożyć pieczarki, pokryć warstwą pokrajanej ryby, oprószyć solą i pieprzem, skropić pozostałym masłem, zalać śmietaną i zapiec w nagrzanym piekarniku. Podawać na tym samym półmisku, udekorować listkami jarmużu lub sałaty, z surówkami. [patrz też: pizza po zbóju, czubryca czerwona zastosowanie, sorbinian potasu rakotwórczy ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: czubryca czerwona zastosowanie pizza po zbóju sorbinian potasu rakotwórczy