Ryba zapiekana z ziemniakami

Ryba zapiekana z ziemniakami . Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawie, odciąć głowę i płetwy, umyć, skrajać filety, wybrać ości, pokrajać w kawałki i zrumienić na tłuszczu. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w piórka i poddusić na tłuszczu. Rondel wysmarować tłuszczem i ułożyć w nim warstwami ziemniaki wymieszane z cebulą i kawałki ryby. Poszczególne warstwy oprószyć solą i pierzem. Mleko zagotować, zaciągnąć żółtkiem, wymieszać z utartym serem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym sosem zalać potrawę i zapiec w nagrzanym piekarniku lub prodiżu. Podawać zapiekankę posypaną posiekaną nacią pietruszki lub szczypiorkiem, z jarzynami i surówkami. Risotto z rybą Filety rozmrozić w dolnej części lodówki, opłukać, skropić octem, pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Pokrajać na porcje, wybrać ości, otoczyć w tartej bułce, zrumienić na tłuszczu. Warzywa umyć, obrać i opłukać, pokrajać w paski, dodać tłus zcz, osolić i poddusić. Ryż ugotować na sypko, wymieszać z warzywami i rybą, dodać pastę pomidorową, przyprawić solą, cukrem i papryką do smaku. Wyłożyć do rondla wysmarowanego tłuszczem, wyrównać powierzchnię. Zapiec w nagrzanym piekarniku lub ugotować na parze. Podawać z zieloną sałatą. [więcej w: ryba z rodziny dorszowatych, czubryca czerwona zastosowanie, zupa wielowarzywna ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: czubryca czerwona zastosowanie ryba z rodziny dorszowatych zupa wielowarzywna