Salatka turecka z ryby

Sałatka turecka z ryby . Ziemniaki ugotować, pokrajać w wąskie paski, umyte jabłka drobno posiekać skrapiając sokiem z cytryny. Ugotowaną, oczyszczoną z ości rybę pokrajać w kostkę. Umyte rodzynki przebrać, migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać i pokrajać w piórka, orzechy drobno posiekać. Majonez wymieszać z winem i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku solą i cukrem. Przygotowane składniki wymieszać z sosem. Wyłożyć na półmisek, udekorować. Podawać z pieczywem. Sałatka z ryby z fasolą Umyte jabłko i cebulę drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i cukrem, wymieszać z ugotowaną uprzednio fasolą. Dodać ugotowaną, oczyszczoną z ości i pokrajaną rybę. Oczyszczonego i umytego śledzia drobno posiekać, a następnie rozetrzeć w misce, dodając powoli oliwę i posiekaną nać pietruszki. Otrzymany sos doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem i zalać nim sałatkę wymieszać. Wyłożyć na salaterkę, udekor ować. [patrz też: olejek bhringraj, Pizza Kielce, montaż smt ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: montaż smt olejek bhringraj Pizza Kielce