Salatka z ryby i sardeli

Sałatka z ryby i sardeli . Selery umyć i ugotować w łupinach gdy ostygną, obrać i pokrajać w wąskie paski, skrapiając sokiem z cytryny. Ugotowaną rybę oczyścić z ości i drobno pokrajać, wymieszać z selerami, posolić. Sardele oczyścić, opłukać, drobno posiekać i rozetrzeć w misce na masę z drobno posiekanym czosnkiem. Ucierając dodawać oliwę i sok z cytryny. Doprawić cukrem do smaku. Sałatkę wymieszać z sosem, wyłożyć na salaterkę, posypać posiekaną zieleniną. Podawać z pieczywem. Sałatka sardelowa Ziemniaki i seler ugotować, pokrajać w kostkę ogórki pokrajać w wąskie paski. Z ryby wyjąć ości, mięso drobno pokrajać. Obraną i opłukaną cebulę posiekać, oczyszczone sardele pokrajać w paski. Wymieszać wszystkie składniki. Oliwę utrzeć z musztardą i sokiem z cytryny, doprawić solą i cukrem do smaku. Przygotowaną zaprawę wymieszać z sałatką, ewentualnie doprawić do smaku. Sałatkę wyłożyć na półmisek, posypać posie kanym szczypiorkiem, udekorować. Podawać z pieczywem. 75 dag tłustej ryby, 75 dag kapusty kwaszonej, 50 dag kapusty słodkiej, 25 dag cebuli, 25 dag wędzonego boczku, 10 dag słoniny, sól, pieprz, sproszkowana papryka, cukier 75 dag ryby, luźno związana główka kapusty włoskiej lub białej, 15 dag ryżu, 3 cebule, 10 dag tłuszczu (słonina lub smalec), 5 łyżek pasty pomidorowej, łyżka mąki, liść laurowy, sproszkowana papryka, sól, cukier, pół pęczka naci pietruszki [podobne: Pizza Kielce, Fototapety do kuchni, Blog Kulinarny ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)