Salatka z ryby z pora

Sałatka z ryby z pora. 40 dag ugotowanej ryby morskiej lub słodko wodnej, 3/4 szklanki majonezu, sól, cukier, cytryna, 2 kwaśne jabłka, 50 dag porów, pieprz, kilka grzybów marynowanych Z ryby wyjąć ości, mięso drobno pokrajać. Pory oczyścić, umyć bardzo dokładnie, osączyć i pokrajać w piórka. Umyte jabłka zetrzeć razem ze skórką na tarce o dużych otworach, skrapiając sokiem z cytryny. Wymieszać z przygotowaną rybą. Do majonezu wcisnąć sok z cytryny, dodać drobno posiekane grzybki, doprawić do smaku cukrem i pieprzem, wymieszać z sałatką. Wyłożyć na półmisek, udekorować grzybkami i ozdobnie pokrajanymi listkami porów. Sałatka z ryby z warzywami 25 dag ugotowanej ryby morskiej lub słodkowodnej, 50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler), 2 cebule, jabłko, 2 ogórki kwaszone i pół pęczka naci pietruszki, 3/4 szklanki śmietany ząbek czosnku, sól, cukier łyżka musztardy Ugotowaną rybę oczyścić dokładnie z ości i pokraj ać. Umyte warzywa ugotować w łupinach, gdy ostygną obrać i pokrajać w drobną kostkę. Obraną cebulę opłukać drobno posiekać. Jabłko i ogórki umyć i pokrajać w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki z posiekaną nacią pietruszki, doprawić solą i szczyptą cukru do smaku. Posiekany czosnek rozetrzeć z musztardą, połączyć ze śmietaną i doprawić do smaku solą i cukrem. Wyłożyć sałatkę na półmisek, zalać sosem, udekorować listkami jarmużu. Podawać z pieczywem. [podobne: podesty magazynowe, Pizza Kielce, restauracja puławy ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Pizza Kielce podesty magazynowe restauracja puławy