Sledzie a la minogi

Śledzie a la minogi . Na potrawę nadają się śledzie małe, które należy wypłukać, wymoczyć w wodzie ok. 10 godz., sprawić, zdjąć skórę, skrajać filety i usunąć ości. Następnie ściąć filety tak, aby swoim kształtem przypominały minogi. Oprószyć delikatnie mąką i usmażyć na oliwie. Po ostudzeniu ułożyć w słoju, przesypując korzeniami i drobno posiekanym czosnkiem. Zalać śledzie pozostałą oliwą wymieszaną z sokiem z cytryn i osłodzoną. Podać na półmisku układając długie minogi, jeden obok drugiego, posypując posiekanym czosnkiem i udekorować ozdobnie pokrajanymi plasterkami lub cząstkami cytryny, a także pomidorami lub czerwoną papryką. Śledzie w majonezie Przygotowane filety śledziowe opłukać, pokrajać poprzecznie w paski, ułożyć na półmisku i skropić sokiem z cytryny. Majonez wymieszać z musztardą, doprawić solą i cukrem, pokryć śledzie. Wierzch można udekorować marynowanymi grzybkami, kaparami, marchewką, b uraczkami i jarmużem. [podobne: pizza na nowolipkach, czubryca czerwona zastosowanie, wyposażenie gastronomii kielce ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: czubryca czerwona zastosowanie pizza na nowolipkach wyposażenie gastronomii kielce