Sledzie marynowane I

Śledzie marynowane I . Śledzie dobrze wymoczyć, ściągnąć skórę, oczyścić, przekrajać wzdłuż i oddzielić filety od ości. Każdą połówkę śledzia pokrajać na 4 kawałki. Ocet zagotować z wodą, przyprawami i cukrem. Marchew i cebulę umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w plasterki. Układać w słoju kolejno warstwami śledzie, cebulę i marchew. Do ostudzonej zaprawy dodać musztardę, wymieszać i wlać do słoja. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni. 4 śledzie, 2 cebule, 2 liście laurowe, 4 ziarna jałowca, 1 marchew, 2/3 szklanki octu, łyżeczka cukru, 2 ziarna ziela angielskiego, korzeń imbiru [hasła pokrewne: Fototapety do kuchni, restauracje katowice, restauracja polska warszawa ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)