Sledzie marynowane po wegiersku

Śledzie marynowane po węgiersku . Cebulę obrać, pokrajać w plastry i sparzyć wrzącą wodą. Zagotować ocet z wodą (1/3 szklanki), cukrem i przyprawami. Olej wymieszać z koncentratem pomidorowym, papryką i drobno posiekaną nacią pietruszki, połączyć z przestudzoną zaprawą. Dobrze wymoczone, oczyszczone śledzie podzielić na filety i pokrajać na 5-centymetrowe kawałki. Ułożyć kawałki śledzia w słoju, zalać przygotowanym sosem. Po kilku godzinach dolać wino i odstawić w chłodne miejsce na 24 godz. Przed podaniem wyłożyć śledzie na półmisek, polać sosem i udekorować nacią pietruszki i plasterkami cytryny. Śledzie marynowane opiekane Śledzie dobrze wymoczyć, zmieniając kilkakrotnie wodę. Ściągnąć skórę, oczyścić i dokładnie opłukać. Maczać śledzie w roztrzepanym jaju, otoczyć w mące i szybko zrumienić na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Ocet zagotować z wodą 1/3 szklanki i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać i pokrajać w plastry. Ostudzone śledzie układać pionowo w wysokim słoju, posypać cebulą i wlać zimny ocet. Przykryć słój i odstawić w chłodne miejsce na 1-2 dni. [przypisy: restauracja katowice, blog o gotowaniu i kuchniach, Pizza zamość ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)