Sledzie po flamandzku

Śledzie po flamandzku . Przygotowane filety śledziowe pokrajać na kawałki. Pory dokładnie umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w plasterki, cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Wino zagotować z rozdrobnionymi przyprawami i cukrem, ostudzić pod przykryciem. Do zimnego wina wcisnąć sok z cytryny i dolać oliwę. W słoju układać na przemian warstwami: śledzie, cebulę i pory, następnie zalać przygotowanym sosem. Śledzie te należy przygotować co najmniej na 1 dzień przed podaniem. Podawać ułożone na półmisku, polane sosem można udekorować nacią pietruszki i plasterkami cytryny. Śledzie z garniturem Przygotować filety śledziowe, opłukać je, pokrajać skośnie na cząstki i ułożyć na długim wąskim półmisku. Cebulę i jabłko drobno posiekać, skrapiając sokiem z cytryny, doprawić solą i cukrem. Śledzie obłożyć dekoracyjnie cebulą, korniszonami, grzybkami, kuleczkami zrobionymi z masła, piklami i ozdobnie pokrajanym jajem ugotowan ym na twardo, posypać posiekanym szczypiorkiem, udekorować cząstkami cytryny, skropić oliwą. Podawać na przystawkę z pieczywem. [przypisy: pizza Poznań, Blog Kulinarny, blog o gotowaniu i kuchniach ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)