Sledzie po japonsku

Śledzie po japońsku . 3 śledzie, 4 Jaja, 15 dag cebuli, 20 dag groszku konserwowego, 2 ogórki konserwowe, 2/3 szklanki majonezu, pół łyżeczki sproszkowanej papryki, pół łyżeczki cukru, nać pietruszki, 3 śledzie, 2 duże cebule, 1-2 kwaśne jabłka, szklanka śmietany, sól, cukier, 4 śledzie, 3/4 szklanki śmietany, 2 cytryny, 2 cebule, jabłko, kilka liści laurowych, kilka ziarn pieprzu i ziela angielskiego 4 śledzie, szklanka octu, 3 łyżki wody, 3 duże cebule, l marchew, 6 ziaren, ziela angielskiego, liść laurowy, 6 ziaren pieprzu, łyżeczka musztardy, łyżeczka cukru Śledzie dobrze wymoczyć, ściągnąć skórę, usunąć wnętrzności, odciąć płetwy i ogony. Rozciąć wzdłuż, oddzielić filety od ości, pokrajać na centymetrowe kawałki. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokrajać na połówki. Cebulę i ogórki obrać i pokrajać w plastry. Cebulę oprószyć papryką i cukrem. Na półmisku układać plastry cebuli i ogórków, na nich połówki jaj, a na jajach kawałki śledzia. Polać majonezem, a wokół ułożyć groszek. [hasła pokrewne: mechanizm zwrotniczy, cyjanokobalamina, benfotiamina ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: benfotiamina cyjanokobalamina mechanizm zwrotniczy