Sledzie w oleju

Śledzie w oleju . 3 śledzie, 2 duże cebule, kwaśne jabłko, 2/3 szklanki oleju, 1/3 łyżeczki cukru Śledzie dobrze wymoczyć, zdjąć skórę, usunąć wnętrzności. Oddzielić filety od ości, pokrajać je na 2-centymetrowe kawałki. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać. śledzie, 5 dag cebuli, 10 dag porów, pół szklanki oliwy, pół cytryny, 2/3 szklanki białego wytrawnego wina, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, imbir, łyżeczka cukru 2-3 śledzie, kilka korniszonów rydzów marynowanych lub kwaszonych, łyżka kaparów, jabłko, 3 cebule, 2 łyżeczki masła, pół pęczka szczypiorku, jajo, kilka pikli, 2 cytryny, sól, cukier, oliwa 3 śledzie, 3 jaja, łyżka musztardy, pół szklanki oliwy lub oleju (sojowy, słonecznikowy, arachidowy), cytryna, cebula, pół pęczka szczypiorku, sól, cukier Jabłko umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokrajać w kostkę. W słoju układać śledzie przesypując cebulą i jabłkiem, zalać olejem. Odstawić w chłodne miejsce na 2 dni. Śledzi tych nie można przetrzymywać dłużej niż 5 dni. [hasła pokrewne: prasa do makulatury, architektura wnętrz Warszawa - projekty prywatne, montaż smt ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: architektura wnętrz Warszawa - projekty prywatne montaż smt prasa do makulatury