Sledzie wedzone

Śledzie wędzone, jadane są najczęściej jako dodatek do pieczywa w postaci obranych ze skórki i oddzielonych od ości filetów, nadają się również doskonale do przyrządzania wielu oryginalnych potraw, zarówno zimnych jak i gorących. Śledzie wędzone zawierają dużo soli i dlatego, podobnie jak śledzie solone, w niektórych przypadkach należy je wymoczyć – najlepiej w mleku lub serwatce. Obrane ze skóry filety zalewa się na 1-2 godz. świeżą serwatką lub słodkim mlekiem. Przygotowując dania ze śledzi wędzonych należy zachować i uwydatnić ich specyficzne walory smakowe i aromatyczne, przy jednoczesnym wzbogaceniu ich odpowiednio dobranymi dodatkami. Potrawy ze śledzi solonych [hasła pokrewne: Pizza Kielce, restauracja Wieliczka, restauracja puławy ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Pizza Kielce restauracja puławy restauracja Wieliczka