Sledzie z jablkami I

Śledzie z jabłkami I . Umyte śledzie wymoczyć w wodzie przez 10 godz. Osączyć, zalać serwatką na 2-3 godziny. Następnie opłukać, sprawić, zdjąć skórę, skrajać filety i wybrać ości. Filety pokrajać w poprzek na 3-5 równych porcji. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w piórka, wymieszać z musztardą, kaparami, oliwą i drobno posiekanymi, obranymi jabłkami, doprawić do smaku cukrem i solą. Śledzie układać w słoju, przekładając przygotowaną zaprawą cebulową i przesypując pokruszonymi liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Napełniony słój zalać winem wymieszanym z sokiem z trzech cytryn. Pozostawić w lodówce lub zimnej spiżarni na 2-3 dni. Podawać śledzie na podłużnym półmisku można udekorować śliwkami marynowanymi, czerwoną kapustą i zielonymi listkami sałaty lub pietruszki. [przypisy: blinatumomab, benfotiamina, usg ciąży Warszawa ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: benfotiamina blinatumomab usg ciąży Warszawa