Sledzie z jajami

Śledzie z jajami . 3-4 śledzie, 3 cebule, 2 łyżki kaparów, 2 łyżki musztardy, pół szklanki oliwy lub oleju, 2-3 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 2 jabłka, pół szklanki wina białego, 3 cytryny 4 śledzie, 50 dag jabłek, łyżka masła, 2 cebule, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy lub oleju Przygotowane filety śledziowe opłukać, osączyć, pokrajać na 4-5 równych kawałków. Z jaj ugotowanych na twardo wyjąć żółtka a białka drobno posiekać, Żółtka przetrzeć przez sito i wymieszać z musztardą i oliwą. Do powstałego sosu dodać drobno posiekaną cebulę, połowę białek i posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem. Przygotowanym sosem zalać śledzie ułożone na półmisku. Można udekorować pozostałym białkiem, ozdobnie pokrajanymi buraczkami lub czerwoną kapustą i zielonymi listkami selera. [więcej w: Fototapety do kuchni, restauracje kielce, kuchnie bydgoszcz ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Fototapety do kuchni kuchnie bydgoszcz restauracje kielce