Sledzie zawijane po hambursku

Śledzie zawijane po hambursku . Śledzie wypłukać, namoczyć na 12-20 godz., zależnie od stopnia zasolenia. Po odcedzeniu opłukać, sprawić, odgłowić, zdjąć skórę, odciąć ogony, powtórnie opłukać. Przygotowane śledzie przekrajać wzdłuż, usuwając ości. Każdą połówkę wyrównać, posmarować grubo musztardą, zwinąć, spiąć patyczkiem i układać w słoju, przesypując zielem angielskim i pokruszonymi liśćmi laurowymi. Oprószyć lekko cukrem i zalać oliwą. Przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce. Podawać z sałatką z kwaszonych ogórków i ziemniaków . [więcej w: ryba z rodziny dorszowatych, pizza bez drożdży kwestia smaku, pizza po byku ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pizza bez drożdży kwestia smaku pizza po byku ryba z rodziny dorszowatych