Sledzie zawijane w mleczku

Śledzie zawijane w mleczku . Śledzie umyć, wymoczyć w wodzie przez 10 godz., a następnie w serwatce – 2-4 godz. Opłukać, wypatroszyć oddzielając mlecz, zdjąć skórę, skrajać filety, wybrać ości. Połówki śledzi zwijać w ruloniki, każdy spiąć ścisło patyczkiem. Ułożyć w słoju. Mlecz oczyścić z błon i dokładnie umyć. Żółtko przetrzeć przez sito. Utrzeć mlecz z żółtkami i musztardą, dodając stopniowo oliwę i sok z cytryny. Następnie dodać drobno posiekaną cebulę i jabłka, wymieszać. Doprawić cukrem i pieprzem do smaku. Przygotowanym sosem zalać zwinięte śledzie. Pozostawić w lodówce lub zimnej spiżarni na 1-2 dni. Podając, ułożyć ruloniki na półmisku i ozdobić dekoracyjnie listkami jarmużu i plasterkami cytryny. Śledzie zawijane w sosie Śledzie przygotować jak wyżej. Cebulę obrać, opłukać i bardzo drobno posiekać razem z grzybami i ogórkiem. Masą tą posmarować śledzie, oprószyć lekko cukrem, zwinąć ścisł o, spiąć każdy rulonik patyczkiem, ułożyć ciasno w słoju. Czosnek drobno posiekać, rozetrzeć z musztardą, wymieszać z oliwą i gęstą śmietaną, ucierając dodać kapary, doprawić solą i cukrem do smaku. Przygotowanym sosem zalać ułożone w słoju śledzie. Przechowywać w lodówce 1-2 dni. Podawać z pieczywem i sałatkami jarzynowymi. [patrz też: awaryjne otwieranie zamków we Warszawie, lista przemysłowych wózków widłowych, hologramy na legitymację studencką ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: awaryjne otwieranie zamków we Warszawie hologramy na legitymację studencką lista przemysłowych wózków widłowych