Sledzie zawijane z jablkami

Śledzie zawijane z jabłkami . Śledzie wypłukać i namoczyć w mleku lub w serwatce na 10-12 godz. następnie opłukać, sprawić, zdjąć skórę, odciąć głowę i ogon. Powtórnie opłukać, a następnie przekrajać wzdłuż, oddzielić filety wybierając ości. Obraną i opłukaną cebulę i jabłka drobno posiekać, wymieszać z gorczycą. Przygotowane nadzienie układać na połówkach śledzi, zwijać je w ścisłe rulony, spiąć każdy patyczkiem i ułożyć w słoju. Ocet zagotować w liśćmi laurowymi i pieprzem, ostudzić, wymieszać z oliwą. Zalać śledzie. Można także posypać sproszkowanym czombrem (czombrzyca bułgarska). Pozostawić na 2-3 dni w lodówce. Podawać z sałatką z buraków i z pieczywem. [podobne: agencja hostess, hostessy fordanserki, hologramy els ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: agencja hostess hologramy els hostessy fordanserki