Sledzie zawijane z pomidorami

Śledzie zawijane z pomidorami . Umyte i wymoczone śledzie opłukać, wypatroszyć, zdjąć skórę odciąć głowę i ogon. Przekrawać wzdłuż, oddzielając filety i usuwając ości. Pastę pomidorową rozetrzeć z musztardą i posiekaną nacią pietruszki oraz doprawić cukrem do smaku. Gotową masą posmarować połówki śledzi, zwinąć w ruloniki. Każdy rulonik spiąć patyczkiem, ułożyć ciasno w słoju, obsypać pokruszonymi liśćmi laurowymi i zalać oliwą. Przechowywać w chłodnym miejscu 1-2 dni. Podawać z pieczywem i surówką z cebuli. 2-3 śledzie, 2 łyżki musztardy, ziele angielskie, liście laurowe, oliwa z oliwek lub olej, cukier 4 śledzie mleczaki, 2 ugotowane żółtka, łyżka musztardy, 2 cebule, 2 Jabłka, 2 cytryny, 3 łyżki oliwy, cukier, pieprz 2-3 śledzie, ogórek kwaszony, 2 marynowane grzyby, cebula, łyżka kaparów, łyżka musztardy, pół szklanki śmietany, 2 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, kilka liści laurowych, cukier [więcej w: Pizza zamość, olejek bhringraj, restauracja katowice ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)