Sledzie ze sliwkami i migdalami

Śledzie ze śliwkami i migdałami . 4 śledzie, 30 dag śliwek (świeże, mrożone lub suszone), 3 dag słodkich migdałów, 1/3 szklanki oliwy, pół łyżeczki cukru, cytryna 5 śledzi, pół szklanki oliwy lub oleju, łyżka mąki, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz, 3 cytryny, 2-3 łyżeczki cukru, pół ząbka czosnku 4 śledzie, 3/4 szklanki majonezu, łyżka musztardy, sól, cukier, cytryna Filety śledziowe namoczyć na 2-3 godz. w mleku. Umyte śliwki zalać gorącą wodą i rozgotować (suszone śliwki umyć, namoczyć na kilka godzin w przegotowanej zimnej wodzie i następnie ugotować w niej). Migdały sparzyć, obrać ze skóry posiekać, zostawiając kilka całych. Ugotowane śliwki przetrzeć przez sito, wymieszać z oliwą i posiekanymi migdałami, doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Filety osączyć, zwinąć w ruloniki, ułożyć na półmisku i polać przygotowanym sosem. Na każdym kawałku p położyć migdał. Przed podaniem możn a udekorować półmisek nacią pietruszki plasterkami cytryny. [przypisy: wyposażenie gastronomii kielce, ryba z rodziny dorszowatych, pizza u rudika ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pizza u rudika ryba z rodziny dorszowatych wyposażenie gastronomii kielce