Sos chrzanowy ze smietana
Sos chrzanowy ze śmietaną . 2 łyżki utartego chrzanu, szklanka śmietany, cytryna, sól, cukier Utarty chrzan wymieszać z gęstą śmietaną. Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Podawać do wszystkich potraw rybnych. Sos chrzanowy z jajami 3 łyżki utartego chrzanu, 2 jaja, szklanka śmietany, jabłko, cytryna, sól, cukier 2 cytryny, pół szklanki oliwy, sól, cukier, pół pęczka naci pietruszki Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek i drobno posiekać wymieszać ze śmietaną i chrzanem. Umyte jabłka obrać i utrzeć na tarce o dużych otworach, skrapiając sokiem z cytryny. Dodać do sosu i wymieszać. Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. [hasła pokrewne: zupa wielowarzywna, topielce ciasto, pizza na nowolipkach ]