Sos cytrynowy

Sos cytrynowy . Do miksera wlać oliwę, sok wyciśnięty z dwu cytryn, 2 łyżki przegotowanej wody, wsypać posiekaną nać pietruszki, szczyptę soli i cukru. Uruchomić mikser na kilkanaście sekund. Gotowy sos przelać do salaterki i przyprawić solą i cukrem do smaku. Sos francuski Pół szklanki oliwy, oleju sojowego lub słonecznikowego, żółtko surowe, żółtko ugotowane na twardo, 2 łyżki musztardy, 3 ząbki czosnku, cytryna, sól, cukier 3 łyżki musztardy, szklanka śmietany, 2 łyżki oliwy, sól, cukier, szczypiorek Żółtko ugotowane na twardo przetrzeć przez gęste sito i utrzeć z surowym żółtkiem. Dodać musztardę i roztarty z solą czosnek. Ucierając połączyć z oliwą, wlewając ją powoli. Gotowy sos przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. [przypisy: cyjanokobalamina, mechanizm zwrotniczy, hologramy na legitymację studencką ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: cyjanokobalamina hologramy na legitymację studencką mechanizm zwrotniczy