Sos grzybowy

Sos grzybowy . Grzyby dokładnie umyć, zalać zimną wodą, dodać obraną cebulę i ugotować do miękkości. Odcedzić wywar, przetrzeć cebulę, grzyby drobno posiekać. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić zimną wodą lub ochłodzonym wywarem, wlać do wrzącego wywaru, gdy sos zagotuje się, odstawić, dodać posiekane grzyby, śmietanę i posiekaną pietruszkę (ok. 2 łyżek). Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sos holenderski Łyżka masła, łyżka mąki, 2 żółtka, szklanka rosołu, pół szklanki śmietanki, cytryna, sól. Zagotować mieszając, odstawić. Żółtka rozmieszać ze śmietanką i dodać do sosu, przyprawić mieszając do smaku solą i sokiem z cytryny. Stopić masło, wymieszać z mąką, rozprowadzić rosołem lub wywarem z ryby. Podawać na gorąco [przypisy: pizza od łysego kraków, pizza na wypasie ursus, zeaksantyna występowanie ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pizza na wypasie ursus pizza od łysego kraków zeaksantyna występowanie