Sos koperkowy

Sos koperkowy . Szklanka mleka, szklaka wywaru z jarzyn, 2 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, łyżka masła, koper, sól Zagotować mleko z wywarem jarzynowym. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka, wlać do wrzącego mleka z wywarem, zagotować mieszając odstawić. Dodać śmietanę, 4 łyżki posiekanego kopru i masło. Przyprawić solą do smaku. Podawać na gorąco zaraz po przyrządzeniu. Sos mleczny 1,5 szklanki mleka, łyżka masła, 2 łyżki mąki, sól, 2 łyżki utartego ostrego sera, szklanka rosołu, 3 żółtka, pół szklanki wina, pół łyżeczki pokruszonego estragonu, utartej gałki muszkatołowej i imbiru, sól, pieprz, nać pietruszki Stopić masło, wymieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem, zagotować mieszając. Przyprawić do smaku solą, wymieszać z utartym serem. Podawać na gorąco. [podobne: pizza od łysego kraków, ryba z ikrą kołobrzeg, w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pizza od łysego kraków ryba z ikrą kołobrzeg w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz