Sos napoleonski

Sos napoleoński . Do rosołu dodać przyprawy, gotować przez ok. 3 min. przecedzić przez gęste sito. Dodać wino, podgrzać, wymieszać z żółtkami i nacią pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco. Sos pieczarkowy 20-25 dag pieczarek, 5 łyżek oliwy, łyżka mąki, łyżka masła, pół szklanki śmietany, żółtko, nać pietruszki lub koper, sól 3-4 łyżki pasty pomidorowej, cebula, mały seler, mała marchew, 3 łyżki oliwy, sól, cukier Pieczarki oczyścić, umyć, drobno pokrajać i podsmażyć na oliwie. Pod koniec dodać masło, lekko skropić wodą i udusić do miękkości. Pieczarki oprószyć przesianą mąką, wymieszać, rozprowadzić wodą, zagotować, odstawić. Wymieszać sos ze śmietaną roztrzepaną z żółtkiem. Podgrzać mieszając. Dodać 2 łyżki posiekanej zieleniny. Przyprawić do smaku solą. Podawać na gorąco. [więcej w: restauracja olsztyn, restauracje kielce, wyposażenie stajni ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: restauracja olsztyn restauracje kielce wyposażenie stajni