Sos pomidorowy

Sos pomidorowy . Warzywa umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach lub drobno pokrajać, poddusić na oliwie, podlewając nieco wody. Dodać szklankę wrzącej wody, ugotować pod przykryciem do miękkości. Przetrzeć przez sito, wymieszać z pastą pomidorową. Przyprawić solą i cukrem do smaku. Sos włoski 3 cebule, łyżka masła, pół szklanki bulionu lub wywaru z ryb, kieliszek białego wytrawnego wina, 15 dag pieczarek, pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć i także posiekać, a następnie udusić razem z cebulą z dodatkiem masła dolać szklankę wody lub wywaru z ryb i gotować pod przykryciem ok. 20 min. Następnie dodać mocny bulion lub wywar (pół szklanki), przetrzeć wszystko przez sito, wymieszać z winem- podgrzać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać na gorąco. [patrz też: urodziny wrocław impreza na statku, montaż smt, obsługa transportowa szkoleń mazowieckie ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: montaż smt obsługa transportowa szkoleń mazowieckie urodziny wrocław impreza na statku