Warzywny napój z jogurtem I

Warzywny napój z jogurtem I . 2 szklanki jogurtu, 1,5 szklanki wywaru przygotowanego z 60 dkg warzyw mieszanych (marchew, cebula, seler, pietruszka, por), pół szklanki śmietany, 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki i koperku, sól do smaku Umyte warzywa obrać, pokrajać, zalać wrzącą wodą, ugotować wywar. Odcedzić, ostudzić, oziębić. Zimny wywar dolewać powoli do jogurtu, ubijając trzepaczką lub wymieszać w mikserze. Połączyć ze śmietaną i zieleniną. Doprawić do smaku solą. Napój ten można podawać zamiast zupy w filiżankach. Warzywny napój z jogurtem II 2 szklanki jogurtu, 1 szklanka mocnego wywaru z warzyw, l szklanka soku pomidorowego, sól, pieprz, czerwona sproszkowana papryka i cukier do smaku, 2 łyżki siekanego szczypiorku Sposób przyrządzania, jak napoju poprzedniego. [patrz też: olejek bhringraj, restauracje kielce, podesty magazynowe ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: olejek bhringraj podesty magazynowe restauracje kielce