Zapiekanka z ryby i ryzu

Zapiekanka z ryby i ryżu . Sprawionego karpia umyć, odkrajać głowę i płetwy, skrajać filety, usunąć ości, pokrajać W kawałki, oprószyć mąką, zrumienić na połowie przewidzianego proporcją tłuszczu. Ryż przebrać, opłukać, ugotować na sypko. Grzyby przebrać, umyć dokładnie, osączyć, pokrajać obraną cebulę opłukać, pokrajać w drobną kostkę, poddusić na pozostałym tłuszczu, dodać grzyby, udusić, wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. U gotowany ryż wymieszać z grzybami i połowę wyłożyć do rondla ze szkła jenajskiego lub wysmarowanej tłuszczem kamionki. Na ryżu ułożyć rybę, przykryć pozostałym ryżem, wygładzić powierzchnię. Zapiec w nagrzanym piekarniku lub prodiżu. 50 dag ryby słodkowodnej, 1 kg ziemniaków, 25 dag cebuli, 10 dag tłuszczu, 1,5 szklanki mleka, żółtko, 3 łyżki utartego żółtego sera, pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz 50 dag filetów, łyżka octu, 25 dag ryżu, 4 ły żki pasty pomidorowej, 2 łyżki tartej bułki, 75 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por), 2 cebule, 10 dag tłuszczu, sól, cukier, sproszkowana papryka, pół pęczka naci pietruszki. Podawać w tym samym naczyniu, w którym zapiekano potrawę, z sosem śmietanowym lub cebulowym i surówkami lub jarzynami. [przypisy: zupa fasolowa od kiedy dla dziecka, wyposażenie gastronomii kielce, pizza bez drożdży kwestia smaku ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pizza bez drożdży kwestia smaku wyposażenie gastronomii kielce zupa fasolowa od kiedy dla dziecka