Zupa ryżowa z pulpetami i kolendrą

Składniki na 6 porcji:

60 dag mielonego mięsa

1 jajko

przyprawy: sól, pieprz, pasta curry

bułka tarta

szklanka ryżu

sok z 1 cytryny

puszka mleczka kokosowego lub niesłodzonego mleka skondensowanego

cukier

pół pęczka dymki lub cukrowej cebuli

olej

świeża kolendra

 

Mięso przełóż do  miski, wbij jajko, dodaj 3 łyżki bułki tartej. Masę dopraw solą oraz pieprzem, wyrób i uformuj niewielkie pulpety.

Ryż przepłucz na sicie. W rondu rozgrzej olej, dodaj pastę curry, podgrzej. Wsyp ryż i wymieszaj. Wlej szklankę wody i mleczko kokosowe. Gotuj na małym ogniu ok. 18 minut.

Dymkę umyj i posiekaj. Wrzuć do drugiego garnka i zalej 1 l wody. Doprowadź do wrzenia. Wrzuć pulpety i gotuj je 10minut.

Wywar z pulpetami połącz z ugotowanym ryżem i wymieszaj. Chwilę gotuj. Umyj kilka gałązek kolendry i rozdrobnij oderwane listki. Dodaj do zupy. Całość dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.

[patrz też: argol, hericium, usg ciąży Warszawa ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: argol hericium usg ciąży Warszawa