Zupa szpinakowa z fasolką szparagową

Składniki na 4 porcje:

20 dag piersi kurczaka

włoszczyzna bez kapusty

20 dag zielonej fasolki szparagowej

30 dag szpinaku

200 ml śmietany kremówki

przyprawy: sól, pieprz czarny i czerwony, gałka muszkatołowa

 

Pierś umyj, pokrój w kostkę, włóż do garnka i zalej 1 l osolonej wody. Włoszczyznę umyj, obierz, pokrój i dodaj do mięsa. Gotuj wywar na małym ogniu ok. 10 minut.

Fasolkę umyj, oczyść z włókien, odetnij końcówki i dodaj do wywaru. Szpinak opłucz i również dodaj do garnka. Wszystko gotuj ok. 20 minut. Po tym czasie wyjmij część fasolki i kilka listków szpinaku. Zupę zmiksuj na gładki krem.

Do zmiksowanej zupy dodaj śmietanę oraz szczyptę soli. Dodaj odłożoną fasolkę. Dopraw pieprzem i gałką muszkatołową oraz solą. Posyp ziarnami czerwonego pieprzu.

 

 

[podobne: olejek bhringraj, kuchnie na wymiar kraków ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: kuchnie na wymiar kraków olejek bhringraj