Zupa wielowarzywna

Składniki na 6 porcji:

30 dag wędzonych kości schabowych

2 marchewki

pół pora

20 dag fasolki szparagowej

puszka białej fasoli

2 pomidory

olej

przyprawy: liść laurowy, sól, pieprz

świeże zioła

cukier

 

Kości umyj, włóż do garnka i zalej 1,5 l wody. Dodaj liść laurowy i szczyptę soli. Zagotuj i usuń z powierzchni wody szumowinę.

Marchewki obierz, umyj i pokrój w plasterki. Por umyj i pokrój w talarki.

Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć por, przesmaż. Dodaj marchew, smaż ok. 3 minuty, następnie przełóż do garnka z wywarem. Wrzuć fasolkę szparagową i gotuj wszystko 20 minut.

Pomidory sparz, obierz ze skórki i posiekaj. Wrzuć do zupy, gotuj 10 minut. Białą fasolę odsącz z zalewy, dodaj do zupy i gotuj jeszcze 5 minut.

Z zupy usuń kości, dopraw ją solą, pieprzem i cukrem. Rozlej do talerzy i udekoruj świeżymi ziołami.

[więcej w: olejek bhringraj, litery świetlne ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: litery świetlne olejek bhringraj